بانک سرمایهگذاری JPMorgan Chase اخیرا گزارشاتی منتشر کرده است که نشان می دهد این بانک به سرعت در حال توسعهی روزافزون شبکه اطلاعاتی بین بانکی خود (IIN) است. شبکهی IIN در واقع یک نسخهی مجاز از بلاکچین اتریوم است. براساس این گزارش، در حال حاضر ۲۰۱ بانک معتبر جهان به این شبکه متصل شده اند و از آن به عنوان راهی برای تایید تراکنشهای خود به صورت آنی در این شبکه و تبادل اطلاعات استفاده می کنند.
در همین حال استلار و IBM نیز به سختی می توانند خود را با موسسات مالی برجسته در سطح جهان هماهنگ کنند.به نظر می رسد در این مورد ریپل نیز باید کمی حرکت کند تا از بازار رقابت عقب نماند.
در بین موسسات مالی بزرگی که با JP Morgan کار می کنند می توان از بانک سلطنتی کانادا، بانک ICICI هند، بانک شارجه، بانک ملی استرالیا و غیره… نام برد.
Suresh Shetty سرپرست فناوری بلاکچین در IIN اظهار داشت:
از لحاظ تاریخی، بانکها تنها قادر به برقراری ارتباط مستقیم و بانک به بانک بودند، اما ما توانستهایم نحوهی تعامل آنها را تغییر دهیم. هنگامی که جزئیات یک تراکنش برای تایید ارسال میشود، بخشهای مختلف میتوانند به طور همزمان وارد عمل شده و فرایند درخواست و اشتراکگذاری اطلاعات را انجام دهند.
John Hunter رئیس بخش نقل و انتقالات بانکی خزانهداری بانک JPMorgan در رابطه با این موضوع اظهار نموده:
هرچه بانکهای بیشتری به این شبکه ملحق شوند، کاهش چشمگیر هزینه های پرداخت با کمتر شدن میزان تاخیر در روند پرداخت و تراکنشها شاهد خواهیم بود. همانطور که این شبکه گستردهتر میشود، تراکنشهای مشتریان ما نیز با سرعت بیشتری پردازش شده و هزینهی عملیاتی کمتری به همراه خواهد داشت.
بانک JPMorgan در حال بهبود سیستم پرداخت خود است
گسترش بخش IIN در بانک JPMorgan نشان دهندهی پیشروی و برتری این کمپانی در زمینهی توسعهی فناوری بلاکچین در مقیاس بزرگ و همچنین تعهد آنها در ایجاد راهحلهای متناسب با نیازهای مشتریان است. روند توسعهی خدمات این شرکت در این نقطه متوقف نخواهد شد و آنها به دنبال راههایی برای گسترش استفاده از تکنولوژی بلاکچین برای بهبود سیستم پرداخت بانکی خود هستند. بنا به گفتهی آقای John Hunter، این بانک به دنبال افزایش توانایی در انجام روند حصل و فصل تراکنش است. در میت توابع جدیدی که اخیرا ایجاد شه است، این است که به این بانک اجازه میدهد زمانی که یک تراکنش برای یک حساب معتبر ارسال میشود، روند تایید آن به صورت آنی انجام گیرد.
جان هانتر در این باره می گوید:
نرخ پردازش مستقیم تراکنش بانکها چیزی بین ۸۰ تا ۹۰ درصد است. این شکاف حدود ۵ تا ۲۰ درصد پرداختها است که باید توسط عملیاتهای خاصی تعیین تکلیف شوند. این دقیقا همانجایی است که ما سعی داریم بخشی از دردهای آن را تسکین دهیم.
انتظار میرود که این سیستم حل و فصل جدید که برای پرداختهای داخلی و بینالمللی مفید واقع خواهد شد، در سهماههی سوم سال جاری مورد بهرهبرداری قرار بگیرد.
علاوه بر این، IIN در حال راهاندازی یک محیط آزمایشی یا سندباکس (Sandbox) است تا شرکتهای فناوری مالی بتوانند نرمافزارهای کاربردی مبتنی بر ویژگیهای IIN را توسعه داده و راهاندازی کنند. انتظار میرود که این محیط آزمایشی نیز در سهماههی سوم سال جاری عرضه شود.
آیا ریپل جایگاه خود را از دست خواهد داد؟
با توجه به این واقعیت که نمیتوان نقش ریپل (XRP) در تراکنشهای بینالمللی را دست کم گرفت، اما توسعهی JPMorgan و گسترش سیستم پرداختهای بینالمللی آن میتواند ریپل را با چالش های زیادی روبرو کند و کار را برای ریپل سخت کند.
در سپتامبر سال گذشته، استلار لومنس (XLM) نیز یک همکاری دوجانبه با غول سختافزاری صنعت رایانه یعنی شرکت IBM برقرار کرد تا بر روی پروژهی بلاکچینی IBM Blockchain World Wire مشارکت کنند. پروژه ای که انتظار میرود به بزرگترین شبکهی نقل و انتقالات بینالمللی غیرمتمرکز بر روی بلاکچین استلار تبدیل شود.
کمپانی IBM نیز در ماه مارس اعلام کرد که رابطه با صدور ارزهای دیجیتال در حال همکاری با شش بانک غیر آمریکایی است. در حال حاضر سیستم پرداخت IBM در ۷۲ کشور فعال است و همراه با استلار، از ۴۷ رمزارز مختلف پشتیبانی میکند. این سیستم رقابت بزرگی را با شبکهی پرداخت بینالمللی کمپانی ریپل ایجاد کرده است (ریپل در اوایل سال ۲۰۱۹ بیش از ۲۰۰ مشتری از سراسر جهان داشت).
اخیرا هیچ خبری از ریپل منتشر نشده است، و به نظر میرسد این شرکت نگران وضعیت رقابتی موجود در این صنعت نباشد. حوزهی ارزهای دیجیتال رمزنگاری شده به سرعت در حال توسعه است و به منظور هماهنگی و حرکت با آن، شرکتهای باید فراتر از آنچه که هستند عمل کنند. اگر ریپل قصد دارد تا در این بازار رقابتی باقی بماند و این بازی را هدایت کند، تیم آن باید قبل از اینکه دیر شود به فکر راهی برای شگفتزده کردن جامعهی رمزارزی در آیندهی نزدیک باشند.
منبع:coinspeaker
Short link : https://arzmonitor.com/?p=4704